Overlijden Prof. Angelet

Het decanaat meldt ons het overlijden van prof. Angelet

Waarde collega’s,

Ik moet u opnieuw een droeve mededeling doen: professor Christian Angelet is overleden. Hij was geboren in 1934.

Professor Angelet heeft vele generaties studenten aan de Faculteit de Franse literatuur leren analyseren. Als onderzoeker doorkruiste hij dat domein met een sterke passie en in close reading. Hij publiceerde breed, van André Gide over de Franse en Belgische ‘decadenten’ tot – terug in de tijd – de periteksten van de achttiende-eeuwse roman en het topos van het manuscrit trouvé in de literatuur. Zijn werk was origineel en vernieuwend.

‘Je suis Angelet, et Angelet veut dire en bon français “petit ange”’, zo stelde hij zich aan zijn studenten bij zijn eerste optredens voor. In zijn omgang met hen en met zijn collega’s hanteerde Angelet een ondefinieerbare stijl: enigszins cynisch en ontroerend, subtiel, met rake woorden, gecomprimeerd. Hij benadrukte dat wij allen vele gedaanten kennen en leerde ons gebieden te betreden waarvan wij het bestaan nooit hadden vermoed. Wij verliezen in hem een heel bijzonder iemand.

De begrafenis zal vrijdag in beperkte kring plaatsvinden. Het rouwadres van de familie Angelet is Coupure links 269/113, 9000 Gent.

Vriendelijke groet,

Jo Tollebeek,
decaan