ART NOUVEAU & ART DECO (BANAD) FESTIVAL BRUSSEL

Gespreid over 3 weekends, van 11 tot 26 maart 2023, vindt het Art Nouveau & Art Deco (BANAD) festival plaats in Brussel.

Dit evenement biedt de kans om opmerkelijke plekken uit het Art nouveau en Art Deco-erfgoed in Brussel te ontdekken. Op het programma: een vijftigtal bezoeken aan interieurs die gewoonlijk niet toegankelijk zijn voor het publiek, lezingen, inclusieve en familiale activiteiten, en de onmisbare “Objectenbeurs” en “Restaurateurbeurs”.

Voor het eerst te bezoeken tijdens deze editie zijn de Villa Pelseneer, de hotels Pieper en Waxweiler, het Centre Scolaire du Souverain en de huizen Homem de Macédo, Overloop, De Roy en Van Waesberghe, maar ook de Oude Papierfabriek De Ruysscher. HetBrugmannziekenhuis, dat dit jaar zijn honderdjarig bestaan viert, het oude huis met atelier van Fernand Dubois (Ambassade van Cuba) en het Gemeentehuis van Vorst, recent gerenoveerd, maken eveneens deel uit van het programma.

Dit jaar wordt het programma van het festival verrijkt met concertjes en een origineel bezoek aan het Cohn-Donnay Herenhuis.

Onder de lezingen die de ontdekking versterken, is er op 20 maart een lezing gewijd aan Art nouveau-kunstenaarskoppels en aan vrouwen die door de geschiedenis overschaduwd werden.

Het festival is inclusief, met bezoeken in verschillende talen – waaronder gebarentaal -, en voor personen met beperkte mobiliteit.

Als afsluiter van het festival nodigt BANAD op zondag 26 maart George Bangable uit voor een Cabaretavond in het hart van de Roaring Twenties.

Voor meer info en reservaties, neem een kijkje op onze website https://www.banad.brussels/nl/

BANAD Festival 2023 wordt georganiseerd door Explore.Brussels en hun partners, en maakt deel uit van het Art nouveaujaar 2023 in Brussel.